Horecaproject voor vluchtjongeren

Steun van Prins Heerlijk aan horecaproject voor vluchtjongeren, werk en opleiding

 

In het afgelopen jaar heeft Prins Heerlijk actief steun geboden aan de totstandkoming van het project voor vluchtjongeren vanuit de Stg. Samen Doen. In september 2017 zijn de jonge vluchtelingen gestart met leren bij De Rooi pannen voor Horeca-assistent, werken bij Afghaans restaurant Sarban of een andere horecawerkgever, extra taalles krijgen en lifecoaching en vrijwilligerswerk gaan doen.

Binnen Prins Heerlijk zijn er enkele vluchtelingen. Toch merken we dat we hier tekortkomen in de expertise in het omgaan met de specifieke problematiek van vluchtelingen. We zien dat anderen, zoals Sarban hier beter in zijn, in de begeleiding van vluchtjongeren, maar hier tot nu toe geen project voor hadden.

Prins Heerlijk heeft gedurende het jaar een mentorfunctie vervuld. We hebben onze kennis en ervaring ingezet rondom opbouw van een project, we hebben onze contacten ingezet, folders gemaakt en hebben ondersteund bij het aanvragen van fondsen. Ook in het komende jaar blijven we ondersteunen, steeds op vrijwillige basis, zodat we onze kennis, ervaring en netwerk door kunnen geven aan anderen die het hard nodig hebben en op deze manier deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Voor meer informatie over dit project, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *