Assistent dienstverlening en zorg


Ben je tenminste 16 jaar, en vind je het fijn om voor mensen te zorgen die hulp nodig hebben? Kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk toch leren voor Assistent dienstverlening en zorg. Je gaat ook meteen aan het werk in dit vak. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 1 (BBL), in je eigen tempo.

Wat leer je?

Je helpt bij gezellige activiteiten en praat met de bewoners. Of je brengt iemand ergens heen, omdat die met een stok of rollator loopt, of in een rolstoel zit. Daarnaast zorg je bijvoorbeeld voor het opruimen en schoonhouden van de gezamenlijke woonkamers, de eigen kamers van bewoners, de badkamers en de keuken. Ook help je bijvoorbeeld bij eenvoudige reparaties. Of je zorgt dat er genoeg eten, drinken en schoonmaakmiddelen op voorraad zijn.

Gemiddeld drie dagen per week ben je aan het werk op je vaste leer-werkplek. Dat is een zorginstelling in Noord-Brabant, liefst dicht bij waar je woont. Je werkt in verschillende diensten, bijvoorbeeld ‘s ochtends, ‘s avonds of in het weekend. Ook krijg je twee dagen per week les in het lokaal van Prins Heerlijk in Servicecentrum Het Laar in Tilburg of in het lokaal in Andromeda in Eindhoven. Je krijgt er lessen over basiszorg, voeding en omgangskunde, maar ook in taal en rekenen.

Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met ROC Onderwijsgroep Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen.

Na de opleiding

Met deze opleiding kun je werken in een zorginstelling, bijvoorbeeld een woonzorgcentrum voor ouderen of een ziekenhuis.
Wil je nog meer leren? Dan bekijk je samen met Prins Heerlijk of een opleiding voor helpende zorg en welzijn (dienstverlening, MBO-niveau 2) mogelijk is.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan ROC Onderwijsgroep Tilburg. Naast het cursusgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld het lesmateriaal.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52