Entree assistent dienstverlening


Ben je tenminste 16 jaar, en vind je het fijn om voor mensen te zorgen die hulp nodig hebben? Kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk toch leren voor Assistent dienstverlening. Je gaat ook meteen aan het werk in dit vak. Je gaat ook meteen aan het werk in dit vak. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 1 (BBL). De opleiding volg in je eigen tempo.

Wat leer je?

Je helpt bij gezellige activiteiten en praat met de bewoners. Of je brengt iemand ergens heen, omdat diegene met een stok of rollator loopt, of in een rolstoel zit. Daarnaast zorg je bijvoorbeeld voor het opruimen en schoonhouden van de gezamenlijke woonkamers, de eigen kamers van bewoners, de badkamers en de keuken. Ook help je bijvoorbeeld bij eenvoudige reparaties en je zorgt dat er genoeg eten, drinken en schoonmaakmiddelen op voorraad zijn.

Gemiddeld drie dagen per week ben je aan het werk op je vaste leer-werkplek. Deze leer- werkplek proberen we te regelen het liefst dicht bij waar je woont. Je leert werken in verschillende diensten, bijvoorbeeld ‘s ochtends, ‘s avonds of in het weekend. Je krijgt twee dagen per week les in het lokaal van Prins Heerlijk in Het Laar in Tilburg of in het lokaal van Prins Heerlijk in woonzorgcentrum Wilgenhof (Vitalis) in Eindhoven. Je krijgt er lessen over, voeding, dienstverlenende taken en omgangskunde, maar ook in taal, rekenen en burgerschap.

Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met ROC Onderwijsgroep Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen.

Na de opleiding

Met het diploma assistent dienstverlening kun je werken in een zorginstelling, bijvoorbeeld een woonzorgcentrum voor ouderen, een ziekenhuis of in de kinderopvang.
Wil je nog meer leren? Dan bekijk je samen met Prins Heerlijk of een MBO 2 opleiding voor helpende zorg en welzijn of medewerker facilitaire dienstverlening mogelijk is.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan ROC Onderwijsgroep Tilburg. Naast het cursusgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld het lesmateriaal.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52