Horeca-opleidingen


Is het jouw passie om te werken met gasten en/of mooie gerechten te bereiden. Dan is de horeca iets voor jou! Ben je tussen 16 en 27 jaar en vind je leren moeilijk? Wil je graag werken in een lunchcafé of restaurant, en daarvoor een diploma halen? Dan kun je bij Prins Heerlijk ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ volgen. Met deze vakopleiding leer je wat je allemaal moet weten en kunnen om in de horeca aan de slag te gaan!

Bij Prins Heerlijk leer je in je eigen tempo. Je bent echt aan het werk in de praktijk, bijvoorbeeld lunchroom, restaurant of de bedrijfscatering. Dat betekent geen schoolvakanties, maar 47 weken per jaar werken. Je doet mee aan de ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten. Afspraken over werktijden en vrije tijd staan in de huisregels van Prins Heerlijk; die gaan verder over omgaan met gasten en collega’s, persoonlijke verzorging, hygiënisch werken, ziek en beter melden, etc.

Bij ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ van Prins Heerlijk heb je vaste begeleiders. Bij hen kun je ook terecht met vragen.
•      Je mentor zorgt dat de theorielessen aansluiten bij wat je op de werkplek leert.
•      Je leermeester leert je precies wat je moet doen in de praktijk.
•      Je trajectbegeleider helpt je met je leer-werktraject en zoekt samen met jou naar een stage of werkplek die bij jou past.
De vakopleidingen Horeca van Prins Heerlijk zijn officiële MBO-opleidingen. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen op je eigen werkplek.

De horeca-opleidingen van Prins Heerlijk zijn:
•      horeca-assistent, entrée-opleiding MBO (niveau 1)
•      medewerker fastservice en catering, MBO-niveau 2
•      kok, MBO-niveau 2
•      gastheer/gastvrouw, MBO-niveau 2
Rechtsboven vind je meer informatie over deze vakopleidingen. Het schoolgeld is hetzelfde als bij een regulier MBO-opleiding.

Leer-werkplekken

Prins Heerlijk heeft eigen leer-werkplekken in de horeca:
Lunchroom De Uitdaging, Dorpstraat 40, Ulvenhout
Prins Heerlijk De Duynsberg, Indigolaan 100, Tilburg
De Patroon, Wethouderslaan 9, Tilburg
Prins Heerlijk The Rise, Dr. Hub van Doorneweg 195, Tilburg
Winkel in Het Laar, Generaal Winkelmanstraat 175, Tilburg

Je kunt ook in een ander leerwerkbedrijf aan de slag gaan.
Klik hier voor voorbeelden van bedrijven waar andere jongeren werkzaam zijn.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52


Indicatie aanvragen
Als je ervoor kiest om bij Prins Heerlijk te leren en werken, heb je een indicatie nodig. Dat is best ingewikkeld, maar Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen. Wil je meer weten over deze regelingen, dan kun je kijken bij Re-integratie en participatieIndividuele begeleiding en Dagbesteding.