Gastheer / Gastvrouw


Vind je het leuk om gasten te ontvangen en zorg je graag voor een fijne sfeer? Wil je graag bestellingen opnemen en hapjes en drankjes uitserveren? Dan is de opleiding gastheer/gastvrouw misschien wel iets voor jou. Ben je 16 jaar of ouder, maar is een reguliere Mbo-opleiding te groot en heb je meer begeleiding nodig? Dan kun je terecht bij ‘Speciaal MBO in bedrijf’ van Prins Heerlijk. Dit is een vakopleiding op MBO-niveau 2. Om te starten op niveau 2 heb je een diploma nodig van bijvoorbeeld een entree opleiding of VMBO.

Wat leer je?

Samen met collega’s zorg je ervoor dat gasten zich op hun gemak voelen en tevreden zijn. Je doet dit in een echt (en vaak luxer) restaurant. Je dekt de tafel zoals het hoort, ontvangt de gasten en je vertelt wat er op het menu en de drankenkaart staat. Je neemt de bestelling op en geeft die goed door aan de keuken. De gerechten en drankjes serveren hoort bij je werk, net als opruimen en afrekenen.

Je krijgt 1 dag per week les bij Prins Heerlijk. je leert dan o.a. vaktheorie, Nederlands, Engels en rekenen. Drie of vier dagen per week ben je aan het leren en werken. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of bij een andere horecazaak, bedrijf of instelling.
Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Je werkt toe naar het behalen van je diploma. Het praktijkexamen nemen we af op je eigen leerwerkbedrijf.

Na de opleiding

Met het diploma gastheer/gastvrouw kun je gaan werken in allerlei horecazaken: een lunchcafé, restaurant, kantine of bedrijfsrestaurant.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52