Opleidingen zorg en dienstverlening


Vind je het fijn om mensen te helpen? Ben je tussen 16 en 27 jaar en kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk tegelijk werken en leren voor een beroep in de zorg en dienstverlening. Met een vakopleiding via ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ leer je wat daar voor nodig is en hoe het moet.

Bij Prins Heerlijk leer je in je eigen tempo. Je bent echt aan het werk in de praktijk, bijvoorbeeld een woonzorgcentrum voor ouderen, of als facilitair medewerker in een bedrijvenpand. Dat betekent geen schoolvakanties, maar 47 weken per jaar werken. Je doet mee aan de ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten.

Afspraken over werktijden en vrije tijd staan in de huisregels van Prins Heerlijk; die gaan verder over omgaan met zorgvragers en collega’s, persoonlijke verzorging, hygiënisch werken, ziek en beter melden, etc.

Vaste begeleiders

Bij ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ van Prins Heerlijk heb je vaste begeleiders. Bij hen kun je ook terecht met vragen.
•       Je docent zorgt dat de theorielessen aansluiten bij wat je op de werkplek leert.
•       Je werkbegeleider leert je precies wat je moet doen in de praktijk.
•       Je jobcoach helpt je met werken en zoekt een stage of werkplek die bij jou past.

De vakopleidingen Zorg en dienstverlening van Prins Heerlijk zijn officiële MBO-opleidingen. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met Onderwijsgroep Tilburg en het Summa College in Eindhoven. De lessen zijn in een van de eigen leslokalen van Prins Heerlijk in Het Laar in Tilburg of in Andromeda in Eindoven. Aan het eind van je opleiding doe je examen op je eigen werkplek of op school.
De opleidingen zorg- en dienstverlening van Prins Heerlijk zijn:
•       Assistent dienstverlening en zorg, entree-opleiding MBO (niveau 1, BBL)
•       Helpende zorg en welzijn, dienstverlening MBO (niveau 2, BBL)
•       Medewerker facilitaire dienstverlening MBO (niveau 2, BBL)
Rechtsboven vind je meer informatie over deze vakopleidingen. Het schoolgeld is hetzelfde als voor een andere MBO-opleiding.

In samenwerking met het Summa College Eindhoven bieden we ook de scholing helpende plus aan. Centraal in de scholing staat het uitbreiden van kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden voor een gediplomeerd helpende. Je moet hiervoor dus al in het bezit zijn van een diploma niveau 2 helpende zorg en welzijn.

Leer-werkplekken

De leer-werkplekken in de zorg zijn in heel Noord-Brabant. We werken samen met deze zorginstellingen.

Meer informatie

Klik hier voor de folder Prins Heerlijk Leren & Werken in de zorg & dienstverlening, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52

Indicatie aanvragen
Als je ervoor kiest om bij Prins Heerlijk te leren en werken, heb je een indicatie nodig. Dat is best ingewikkeld, maar Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen. Wil je meer weten over deze regelingen, dan kun je kijken bij Re-integratie en participatieIndividuele begeleiding en Dagbesteding.