Opleidingen zorg en dienstverlening


Vind je het fijn om mensen te helpen? Wil je ook graag helpen met huishoudelijke taken, zoals opruimen, boodschappen doen of koffiezetten? Ben je tussen 16 en 27 jaar en kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk tegelijk werken en leren voor een beroep in de zorg en dienstverlening. Met een vakopleiding via ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ leer je wat daarvoor nodig is en hoe het moet.

Bij Prins Heerlijk leer je in je eigen tempo. Je bent echt aan het werk in de praktijk, bijvoorbeeld een woonzorgcentrum voor ouderen, de kinderopvang, of als facilitair medewerker in een bedrijvenpand. Dat betekent geen schoolvakanties, maar 47 weken per jaar werken. Je doet mee aan de ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten.

Afspraken over werktijden en vrije tijd staan in de huisregels van Prins Heerlijk; die gaan verder over omgaan met zorgvragers en collega’s, persoonlijke verzorging, hygiënisch werken, ziek en beter melden, etc.

Vaste begeleiders

Bij ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ van Prins Heerlijk heb je vaste begeleiders. Bij hen kun je ook terecht met vragen.
•       Je docent zorgt dat de theorie- en praktijklessen aansluiten bij wat je op de werkplek leert.
•       Je werkbegeleider leert je precies wat je moet doen in de praktijk.
•       Je trajectbegeleider/ jobcoach helpt je met werken en zoekt een stage of werkplek die bij jou past.

De vakopleidingen Zorg en dienstverlening van Prins Heerlijk zijn officiële MBO-opleidingen. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met ROC Onderwijsgroep Tilburg. De lessen zijn in een van de eigen leslokalen van Prins Heerlijk in Het Laar in Tilburg of in zorgcentrum Wilgenhof in Eindoven. Aan het eind van je opleiding doe je examens op je eigen werkplek en op school.
De opleidingen zorg- en dienstverlening van Prins Heerlijk zijn:
•       Entree assistent dienstverlening, MBO (niveau 1, BBL)
•       Helpende zorg en welzijn, MBO (niveau 2, BBL)
•       Medewerker facilitaire dienstverlening MBO (niveau 2, BBL)
Het schoolgeld is hetzelfde als voor een andere MBO-opleiding.

In samenwerking met het ROC Tilburg bieden we ook de scholing helpende plus aan. Centraal in de scholing staat het uitbreiden van kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden voor een gediplomeerd helpende. Je moet hiervoor dus al in het bezit zijn van een diploma niveau 2 helpende zorg en welzijn.

Leer-werkplekken

De leer-werkplekken in de zorg zijn in heel Noord-Brabant. We werken samen met deze zorginstellingen.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52

Nieuwsgierig geworden? Bekijk in onderstaand filmpje hoe een lesdag bij Prins Heerlijk eruit ziet.

Indicatie aanvragen
Als je ervoor kiest om bij Prins Heerlijk te leren en werken, heb je een indicatie nodig. Dat is best ingewikkeld, maar Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen. Wil je meer weten over deze regelingen, dan kun je kijken bij Re-integratie en participatieIndividuele begeleiding en Dagbesteding.