Medewerker facilitaire dienstverlening


Vind jij het leuk om afwisselend werk te hebben en andere mensen te helpen? Ben je 16 jaar of ouder, en kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk toch leren voor medewerker facilitaire dienstverlening. Je gaat ook meteen aan het werk in dit vak. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 2 (BBL), in je eigen tempo.

Wat leer je?

Als medewerker facilitaire dienstverlening heb je veel verschillende werkzaamheden. Door jouw werk zorg je ervoor dat collega’s hun werk kunnen doen en gasten een aangenaam verblijf hebben in de organisatie waar je werkt. Je richt vergaderzalen en andere werkruimtes in, je ontvangt de post en brengt deze rond. Soms doe je kleine reparaties (bijvoorbeeld een kapot stopcontact verwisselen of een lamp vervangen) of maak je iets schoon. Ook zorg je ervoor dat binnengekomen spullen naar de juiste afdeling/ruimte worden gebracht. Daarnaast leer je om verschillende cateringwerkzaamheden uit te voeren, zoals het bereiden van een lunch. Deze werkzaamheden kun je uitvoeren in bijvoorbeeld een zorgcentrum, een school of in een bedrijf.

Gemiddeld drie dagen per week ben je aan het werk op je vaste leer-werkplek. Deze leer-werkplek zoeken jij en jouw jobcoach in de omgeving waar je woont. Je leert werken in verschillende diensten, bijvoorbeeld ‘s ochtends, ‘s avonds of in het weekend. Je krijgt twee dagen per week les in het lokaal van Prins Heerlijk in Het Laar in Tilburg of in het lokaal van Prins Heerlijk in woonzorgcentrum Wilgenhof (Vitalis) in Eindhoven. Je krijgt er lessen over transport, gebouwenbeheer en omgangskunde, maar ook in taal, rekenen en burgerschap.

Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met ROC Onderwijsgroep Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen.

Na de opleiding

Met het diploma medewerker facilitaire dienstverlening kun je werken in een zorginstelling, maar ook in de kinderopvang, op een school of bijvoorbeeld in een kantoorgebouw.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan ROC Onderwijsgroep Tilburg. Naast het cursusgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld het lesmateriaal.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52