Medewerker facilitaire dienstverlening


Wil je graag andere mensen helpen om hun werk goed te kunnen uitvoeren? Ben je tussen de 16 en 27 jaar, en kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk toch leren voor Medewerker facilitaire dienstverlening. Je gaat ook meteen aan het werk in dit vak. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 2 (BBL), in je eigen tempo.

Wat leer je?

Als facilitair medewerker zorg je ervoor dat de medewerkers in een bedrijf of instelling hun werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Je leert onder meer: ruimtes klaarzetten, bijvoorbeeld voor een vergadering of een activiteit, een aanspreekpunt zijn voor gasten en collega’s, administratieve taken uitvoeren, aandacht voor veiligheid, assisteren bij voorraadbeheer, onderhoud- en herstelwerkzaamheden, werkzaamheden gericht op voeding en evalueren van de werkzaamheden. Daarnaast leer je om een juiste beroepshouding te laten zien, hoe je klantgericht werkt en hoe jij je representatief en sociaalvaardig opstelt.

Gemiddeld drie dagen per week ben je aan het werk op je vaste leer- werkplek. Dit is bij een bedrijf of instelling waar jij als facilitair medewerker jouw taken kunt uitvoeren. Daarnaast krijg je twee dagen per week les op een leslocatie van Prins Heerlijk. Je krijgt lessen over dienstverlening, voeding en omgangskunde, maar ook in taal en rekenen.

Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met het Koning Willem I College uit Den Bosch en het Summa College uit Eindhoven. Aan het eind van je opleiding doe je examen.

Na de opleiding

Als je klaar bent met de opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als facilitair medewerker bij een zorginstelling, school of een bedrijf met een groot kantoorpand.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan het Koning Willem I College voor de opleiding in Tilburg en aan het Summa College voor de opleiding in Eindhoven. Naast het cursusgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld het lesmateriaal.

Meer informatie

Klik hier voor de folder Prins Heerlijk Leren & Werken in de zorg, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52