Detailhandel-opleidingen


Ben jij een échte verkoper? Kun jij klanten van goed advies voorzien of ze overtuigen om iets te kopen? Of zie jij jezelf al werken in een winkel? Ben je tussen 16 en 27 jaar en vind je leren moeilijk? Wil je wel graag in een winkel werken en tegelijk daarvoor een vakdiploma halen? Kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ volgen. Met deze vakopleiding leer je wat je allemaal moet weten en kunnen om in een winkel aan de slag te gaan!

Bij Prins Heerlijk leer je in je eigen tempo. Je bent echt aan het werk in de praktijk, bijvoorbeeld in een winkel in een zorginstelling. Dat betekent geen schoolvakanties, maar 47 weken per jaar werken. Je doet mee aan de ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten. Afspraken over werktijden en vrije tijd staan in de huisregels van Prins Heerlijk; die gaan verder over omgaan met gasten en collega’s, persoonlijke verzorging, hygiënisch werken, ziek en beter melden, etc.

Bij ‘Speciaal MBO in Bedrijf’ van Prins Heerlijk heb je vaste begeleiders. Bij hen kun je ook terecht met vragen.
•      Je mentor zorgt dat de theorielessen aansluiten bij wat je op de werkplek leert.
•      Je leermeester leert je precies wat je moet doen in de praktijk.
•      Je trajectbegeleider helpt je met je leer-werktraject en zoekt samen met jou naar een stage of werkplek die bij jou past.
De vakopleidingen Horeca van Prins Heerlijk zijn officiële MBO-opleidingen. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen op je eigen werkplek.

De detailhandel-opleidingen van Prins Heerlijk zijn:
•       Aankomend verkoopmedewerker, entree-opleiding MBO (niveau 1)
•       Verkoopmedewerker, MBO-niveau 2
Rechtsboven vind je meer informatie over deze vakopleidingen. Het schoolgeld is hetzelfde als bij een regulier MBO-opleiding.

Leer-werkplekken

Prins Heerlijk een eigen leer-werkplekken in de detailhandel:
•       Prins Heerlijk Winkel in Het Laar, Gen. Winkelmanstraat 175, Tilburg
•       Prins Heerlijk Winkel in De Duynsberg, Indigolaan 100, Tilburg

Je kunt ook in een ander leerwerkbedrijf aan de slag gaan.
Klik hier voor voorbeelden van bedrijven waar andere jongeren werkzaam zijn.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52


Indicatie aanvragen
Als je ervoor kiest om bij Prins Heerlijk te leren en werken, heb je een indicatie nodig. Dat is best ingewikkeld, maar Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen. Wil je meer weten over deze regelingen, dan kun je kijken bij Re-integratie en participatie, Individuele begeleiding en Dagbesteding.