Verkoopmedewerker


Advies geven over de producten of helpen bij de aankoop van een cadeautje; jij vindt het leuk om klanten te helpen. En is het even wat rustiger in de winkel? Dan ga je aan de slag met het opruimen en netjes maken van de winkel. Ben je tenminste 16 jaar, en wil je graag met klanten omgaan in een winkel? Maar kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk verkoopmedewerker worden. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 2. Hiervoor moet je al aankomend verkoopmedewerker zijn, een AKA-/entree-opleiding hebben afgesloten of een ander diploma Voortgezet Onderwijs hebben.

Wat leer je?

Je leert hoe je goed omgaat met klanten in de winkel: in een verkoopgesprek en bij de kassa. Je verzorgt cadeau(pakketten) en maakt producten verkoop gereed. Ook als een klant vragen heeft, moet je hem op een goede manier kunnen helpen. Daarnaast zorg je voor de ontvangst en opslag van producten, een mooie presentatie in de winkel en het schoonhouden van de winkel.

Je krijgt 1 dag per week les bij Prins Heerlijk. je leert dan o.a. vaktheorie, Nederlands, Engels en rekenen. Drie of vier dagen per week ben je aan het leren en werken. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of in een andere winkel of instelling.
Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Je werkt toe naar het behalen van je diploma. Het praktijkexamen nemen we af op je eigen leerwerkbedrijf.

Na de opleiding

Na het behalen van je diploma verkoper, kun je aan de slag in elke winkel (detailhandel) in Nederland.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52