Verkoopmedewerker


Ben je tenminste 16 jaar, en wil je graag met klanten omgaan in een winkel? Maar kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk verkoopmedewerker worden. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 2. Hiervoor moet je al aankomend verkoopmedewerker zijn, een AKA-/entree-opleiding hebben afgesloten of een ander diploma Voortgezet Onderwijs hebben.

Wat leer je?

Je leert hoe je goed omgaat met klanten in de winkel: in een verkoopgesprek en bij de kassa. Je verzorgt cadeaupakketten en maakt broodjes klaar. Ook als een klant vragen heeft, moet je hem op een goede manier kunnen helpen. Daarnaast zorg je voor de ontvangst en opslag van producten, een mooie presentatie in de winkel en het schoonhouden van de zaak.

Je krijgt een dag per week les bij Prins Heerlijk. Drie of vier dagen per week ben je aan het werk op een leer-werkplek van Prins Heerlijk. Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen op je eigen werkplek.

Na de opleiding

Met deze opleiding kun je werken in een winkel waar ze eten en drinken (food) verkopen of iets heel anders (non-food).

BOL of BBL

Je kunt de opleiding bij Prins Heerlijk op twee manieren doen: een voltijdse opleiding (Beroepsopleidende leerweg, BOL) of een deeltijdopleiding (Beroepsbegeleidende leerweg, BBL). Bij de BOL kun je een studiebeurs en een OV-kaart aanvragen. Als je bij een ander bedrijf dan van Prins Heerlijk werkt, moet je altijd de BBL-opleiding volgen.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan De Rooi Pannen. Als je een BOL-opleiding volgt en 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld aan DUO. Je kunt dan ook studiefinanciering krijgen. Naast cursusgeld of lesgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld lesmateriaal en kleding.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52