Ontwikkelingsgerichte dagbesteding Horeca & detailhandel


Kun je of wil je geen vakopleiding doen in het ‘Speciaal MBO in bedrijf’ van Prins Heerlijk? Maar wil je wel graag in een winkel of een horecabedrijf werken? Dan heeft Prins Heerlijk een op maat gemaakt programma; dat heet ontwikkelingsgerichte dagbesteding. Je kunt er een verklaring voor hulpkracht mee halen.

Wat leer je?

Je leert allerlei zaken die belangrijk zijn in de keuken en de verkoop. Je leert bijvoorbeeld drankjes inschenken, broodjes klaarmaken en taarten bakken. En je helpt bij het bedienen van de gasten. Verder zorg je dat alle producten mooi op hun plek staan, en help je bij het opruimen en schoonmaken. Natuurlijk kun je ook dingen leren waar je nu misschien nog niet zo goed in bent: klokkijken, rekenen met geld, of de telefoon aannemen.

Drie of vier dagen per week ben je aan het werk. Dit kan bij Prins Heerlijk in De Duynsberg, De Patroon of bij The Rise in Tilburg. Maar ook bij Lunchroom de Uitdaging in Ulvenhout. Je krijgt ook lesbrieven, waarmee je tussendoor op je werkplek aan de slag kunt. Voor dit leerprogramma werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen.

Indicatie en kosten

Als je op deze manier bij Prins Heerlijk aan de slag wilt gaan, heb je een indicatie voor begeleiding nodig. Dat is best ingewikkeld, maar Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen.
Als je onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ) valt, is die toestemming nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Val je onder de Jeugdwet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), dan heb je een indicatie van de gemeente nodig.

Meer informatie

Willen jij en je ouders/verzorgers meer weten over de begeleiding die Prins Heerlijk biedt, dan kun je doorklikken naar ons jubileummagazine, waarin je een goed beeld krijgt van we allemaal doen. Wat ook kan, is een e-mail sturen naar
intake@prinsheerlijk.nl, of bellen naar Prins Heerlijk: 013 744 01 52.
Meer informatie staat verder bij Re-integratie en participatie, Individuele begeleiding en Dagbesteding.