Hulpkracht Ouderenzorg


Heb jij altijd al in de ouderenzorg willen werken? Wil je leren in de praktijk, maar is een baan en opleiding (nog) niet haalbaar? Dan is de functie hulpkracht in de ouderenzorg misschien iets voor jou! Prins Heerlijk heeft twee locaties in Tilburg waar hulpkrachten werkzaam zijn: Het Laar en KwilT (Satijnhof De Wever). Samen met Het Laar en De Wever heeft Prins Heerlijk het ontwikkelprogramma ‘Hulpkracht in de ouderenzorg’ gemaakt. Prins Heerlijk verzorgt de dagelijkse begeleiding, aansturing en het leren in de praktijk.

Wat leer je?

Dagelijks starten de hulpkrachten samen de dag op. Je leert in de praktijk. De praktijkbegeleider van Prins Heerlijk legt uit welke taken er die dag gedaan kunnen worden. Samen worden deze taken verdeeld en gaan de hulpkrachten aan de slag. Je leert stap voor stap allerlei taken die horen bij de ouderenzorg. Je leert bijvoorbeeld een bed opmaken, met een rolstoel rijden of een broodmaaltijd klaarmaken. Je leert om samen met bewoners een spelletje doen, naar muziek luisteren, een rondje te lopen, samen een kopje koffie te drinken. We hopen dat we samen bewoners een mooie dag kunnen geven.

Drie of vier dagen per week ben je in de praktijk aan de slag. Je krijgt ook de lesmap Hulpkracht in de ouderenzorg. Hierdoor leer je elke dag allerlei dingen die belangrijk zijn in het werken met en voor oudere mensen. Je kunt jezelf verder ontwikkelen, op dit vakgebied en ook op het gebied van sociale vaardigheden, taal, etc.

Wanneer je nog verder wilt en kunt leren, kun je ook doorstromen naar een opleiding van Prins Heerlijk in de zorg en dienstverlening of in de horeca.

Indicatie en kosten

Als je op deze manier bij Prins Heerlijk aan de slag wilt gaan, heb je een indicatie voor begeleiding van het CIZ of de gemeente nodig voor de begeleiding. Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen ervan.

Meer informatie

Willen jij en je ouders/verzorgers meer weten over de begeleiding die Prins Heerlijk biedt, dan kun je doorklikken naar ons jubileummagazine, waarin je een goed beeld krijgt van we allemaal doen. Wat ook kan, is een e-mail sturen naar
intake@prinsheerlijk.nl, of bellen naar Prins Heerlijk: 013 744 01 52.

Meer informatie staat verder bij Re-integratie en participatie, Individuele begeleiding en Dagbesteding.