Aankomend verkoopmedewerker


Ben je tenminste 16 jaar, wil je graag in een winkel werken, en daarvoor tegelijk een vakdiploma behalen? Maar kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk aankomend verkoopmedewerker worden. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een entree-opleiding MBO (niveau 1).

Wat leer je?

Je leert de basis van de detailhandel: welke handelingen belangrijk zijn in de winkel. Je helpt bij de ontvangst en opslag van producten, het netjes wegzetten in de winkel en het schoonhouden van de zaak. Bij Prins Heerlijk leer je ook hoe je met klanten omgaat, broodjes klaarmaakt of cadeaupakketten inpakt.

Je krijgt een dag per week les bij Prins Heerlijk. Drie of vier dagen per week ben je aan het werk op een leer-werkplek van Prins Heerlijk. Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen op je eigen werkplek.

Na de opleiding

Met deze opleiding kun je werken in een winkel waar ze eten en drinken (food) verkopen, of iets heel anders (non-food).
Wil je nog meer leren? Dan bekijk je samen met Prins Heerlijk of een opleiding voor verkoopmedewerker op MBO-niveau 2 mogelijk is.

BOL of BBL

Je kunt de opleiding bij Prins Heerlijk op twee manieren doen: een voltijdse opleiding (Beroepsopleidende leerweg, BOL) of een deeltijdopleiding (Beroepsbegeleidende leerweg, BBL). Bij de BOL kun je een studiebeurs en een OV-kaart aanvragen. Als je bij een ander bedrijf dan van Prins Heerlijk werkt, moet je altijd de BBL-opleiding volgen.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan De Rooi Pannen. Als je een BOL-opleiding volgt en 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld aan DUO. Je kunt dan ook studiefinanciering krijgen. Naast cursusgeld of lesgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld lesmateriaal en kleding.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52