Helpende zorg en welzijn


Wil je graag andere mensen helpen die zorg nodig hebben? Ben je 16 jaar of ouder, en kun je niet terecht op een gewone MBO-school? Dan kun je bij Prins Heerlijk toch leren voor Helpende zorg en welzijn. Je gaat ook meteen aan het werk in dit vak. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 2 (BBL), in je eigen tempo.

Wat leer je?

Je helpt zorgvragers bij hun persoonlijke verzorging. Je zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat een groep bewoners op tijd klaar is voor een maaltijd. Je praat met bewoners over wat hen bezighoudt, en let er op of ze lichamelijke of geestelijke problemen hebben. Je hebt ook regelmatig overleg met collega’s en familieleden van de zorgvragers. Je ondersteund bij het verzorgen van maaltijden en assisteert bij activiteiten die voor zorgvragers worden georganiseerd.

Gemiddeld drie dagen per week ben je aan het werk op je vaste leer-werkplek. Deze leer-werkplek zoeken jij en jouw jobcoach in de omgeving waar je woont. Je werkt  verschillende diensten, bijvoorbeeld ‘s ochtends, ‘s avonds of in het weekend. Je krijgt twee dagen per week les in het lokaal van Prins Heerlijk in Het Laar in Tilburg of in het lokaal van Prins Heerlijk in woonzorgcentrum Wilgenhof (Vitalis) in Eindhoven. Je krijgt er lessen over basiszorg, voeding en omgangskunde, maar ook in taal, rekenen en burgerschap.

Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met ROC Onderwijsgroep Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen.

Na de opleiding

Met het diploma helpende zorg en welzijn kun je werken in een zorginstelling, vaak een woonzorgcentrum voor ouderen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan werken in de kinderopvang.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan ROC Onderwijsgroep Tilburg. Naast het cursusgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld het lesmateriaal.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52