Helpende Plus


Stichting Buitengewoon leren & werken – Prins Heerlijk biedt in samenwerking met ROC Tilburg de scholing helpende plus aan. Centraal in de scholing staat het uitbreiden van kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden voor een gediplomeerd helpende. 

Voor wie?

  • Om aan de scholing deel te kunnen nemen, moet je gemotiveerd zijn en graag taken en verantwoordelijkheden willen uitbreiden op de werkplek. Tevens moet je al in het bezit zijn van een diploma niveau 2 helpende zorg en welzijn.
  • Je werkt minimaal 16 uur per week als helpende binnen een zorgorganisatie; je hebt al een werkgever die positief is over het starten met de scholing helpende plus.

Invulling

    • De scholing duurt minimaal zes maanden. Wanneer persoonlijke omstandigheden bij de student maken dat er meer tijd nodig is voor deze scholing, kan het termijn worden aangepast. Bij Prins Heerlijk staat leren in eigen tempo centraal. Er zijn per maand twee lesdagen van zes uur. De inhoud van de scholing is afgestemd op het landelijk erkende keuzedeel helpende plus. De scholing is erg gericht op de praktijk. Prins Heerlijk onderhoudt nauw contact met de werkgevers om ervoor te zorgen dat de student de gewenste voortgang boekt en de scholing aan blijft sluiten bij de huidige praktijk.

Kosten

De kosten van de scholing zijn €1.500,- per student. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal en de intensieve begeleiding op school. Deze kosten komen voor rekening van de werkgever. Prins Heerlijk biedt ook begeleiding op locatie als dit nodig is. De intensiteit hiervan en de eventuele bijkomende kosten kunnen per student besproken worden.

Docent en begeleiders

Tijdens de lesdagen zullen er altijd twee docenten voor de klas staan. Zij verzorgen samen het theorie- en praktijkgedeelte van de lesdag en zijn verantwoordelijk voor het onderwijs. Zij houden beide goed de voortgang van de student in de gaten en stemmen indien nodig af met de praktijk. Studenten die al bekend zijn binnen Prins Heerlijk en al een trajectbegeleider/jobcoach hebben, zullen deze ook behouden gedurende hun scholingstraject. 

Leer-werkplekken

De leer-werkplekken in de zorg zijn in heel Noord-Brabant. We werken samen met deze zorginstellingen.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52

Indicatie aanvragen
Als je ervoor kiest om bij Prins Heerlijk te leren en werken, heb je een indicatie nodig. Dat is best ingewikkeld, maar Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen. Wil je meer weten over deze regelingen, dan kun je kijken bij Re-integratie en participatieIndividuele begeleiding en Dagbesteding.