Horeca-assistent


Ben je tenminste 16 jaar, en heb je nog geen diploma behaald? Wil je graag in de horeca werken, in de keuken of in de bediening? Maar kun je niet terecht op een gewone MBO-school om het vak te leren? Dan kun je bij Prins Heerlijk bijvoorbeeld horeca-assistent worden. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een entree-opleiding MBO (niveau 1).

Wat leer je?

Je leert de basis van de horeca. In de keuken bijvoorbeeld snijtechnieken en eenvoudige gerechten maken, en in de bediening met een dienblad lopen en cappuccino maken. Je helpt bij de voorbereidingen in de keuken, en bij het opruimen. En je zorgt natuurlijk goed voor de gasten!

Je krijgt 1 dag per week les bij Prins Heerlijk. je leert dan o.a. vaktheorie, Nederlands, Engels en rekenen. Drie of vier dagen per week ben je aan het leren en werken. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of bij een andere horecazaak, bedrijf of instelling.
Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Je werkt toe naar het behalen van je diploma. Het praktijkexamen nemen we af op je eigen leerwerkbedrijf.

Na de opleiding

Na het behalen van het diploma horeca-assistent kun je werken in elke horecabedrijf onder begeleiding van collega’s Wil en kun je door leren? Dan kijk je samen met Prins Heerlijk of een opleiding op niveau 2 in de horeca mogelijk is.

BOL of BBL

Je kunt de opleiding bij Prins Heerlijk op twee manieren doen: een voltijdse opleiding (Beroepsopleidende leerweg, BOL) of een deeltijdopleiding (Beroepsbegeleidende leerweg, BBL). Bij de BOL kun je een studiebeurs en een OV-kaart aanvragen. Als je bij een ander bedrijf dan van Prins Heerlijk werkt, moet je altijd de BBL-opleiding volgen.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan De Rooi Pannen. Als je een BOL-opleiding volgt en 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld aan DUO. Je kunt dan ook studiefinanciering krijgen. Als student van De Rooi Pannen hoef je behalve het les-/cursusgeld, niets te betalen aan onze school. Dat betekent dat al je boeken en overige leermiddelen door ons betaald worden.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52