Horeca-assistent


Ben je tenminste 16 jaar, en heb je nog geen diploma behaald? Wil je graag in de horeca werken, in de keuken of in de bediening? Maar kun je niet terecht op een gewone MBO-school om het vak te leren? Dan kun je bij Prins Heerlijk bijvoorbeeld horeca-assistent worden. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een entree-opleiding MBO (niveau 1).

Wat leer je?

Je leert de basis van de horeca. In de keuken bijvoorbeeld snijtechnieken en eenvoudige gerechten maken, en in de bediening met een dienblad lopen en cappuccino maken. Je helpt bij de voorbereidingen in de keuken, en bij het opruimen. En je zorgt natuurlijk goed voor de gasten!

Je krijgt 1 dag per week les bij Prins Heerlijk. je leert dan o.a. vaktheorie, Nederlands, Engels en rekenen. Drie of vier dagen per week ben je aan het leren en werken. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of bij een andere horecazaak, bedrijf of instelling.
Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Je werkt toe naar het behalen van je diploma. Het praktijkexamen nemen we af op je eigen leerwerkbedrijf.

Na de opleiding

Na het behalen van het diploma horeca-assistent kun je werken in elke horecabedrijf onder begeleiding van collega’s Wil en kun je door leren? Dan kijk je samen met Prins Heerlijk of een opleiding op niveau 2 in de horeca mogelijk is.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52