Kok


Hou je van koken en wil je werken in een echte professionele keuken? Wil je in de horeca werken en gasten verrassen met lekkere gerechten? Ben je 16 jaar of ouder, maar is een reguliere Mbo-opleiding te groot en heb je meer begeleiding nodig? Dan kun je terecht bij ‘Speciaal MBO in bedrijf’ van Prins Heerlijk. Dit is een vakopleiding op MBO-niveau 2. Om te starten op niveau 2 heb je een diploma nodig van bijvoorbeeld een entree opleiding of VMBO.

Wat leer je?

Je leert wat belangrijk is in de keuken: het goed bewaren van voedsel, voorbereidingen in de keuken (de mise-en-place), snijtechnieken, het bereiden van mooie gerechten, hygiëne, enz. Niet alleen voor het diner, maar ook voor het ontbijt, de lunch, of tussendoortjes.

Je krijgt 1 dag per week les bij Prins Heerlijk. je leert dan o.a. vaktheorie, Nederlands, Engels en rekenen. Drie of vier dagen per week ben je aan het leren en werken. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of bij een andere horecazaak, bedrijf of instelling.
Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Je werkt toe naar het behalen van je diploma. Het praktijkexamen nemen we af op je eigen leerwerkbedrijf.

Na de opleiding

Met het diploma kok kun je gaan werken in veel horecazaken: in een lunchcafé, restaurant, in de catering, een zorginstelling of congrescentrum.

BOL of BBL

Je kunt de opleiding bij Prins Heerlijk op twee manieren doen: een voltijdse opleiding (Beroepsopleidende leerweg, BOL) of een deeltijdopleiding (Beroepsbegeleidende leerweg, BBL). Bij de BOL kun je een studiebeurs en een OV-kaart aanvragen. Als je bij een ander bedrijf dan van Prins Heerlijk werkt, moet je altijd de BBL-opleiding volgen.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan De Rooi Pannen. Als je een BOL-opleiding volgt en 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld aan DUO. Je kunt dan ook studiefinanciering krijgen. Als student van De Rooi Pannen hoef je behalve het les-/cursusgeld, niets te betalen aan onze school. Dat betekent dat al je boeken en overige leermiddelen door ons betaald worden.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52