Kok


Hou je van koken en wil je werken in een echte professionele keuken? Wil je in de horeca werken en gasten verrassen met lekkere gerechten? Ben je 16 jaar of ouder, maar is een reguliere Mbo-opleiding te groot en heb je meer begeleiding nodig? Dan kun je terecht bij ‘Speciaal MBO in bedrijf’ van Prins Heerlijk. Dit is een vakopleiding op MBO-niveau 2. Om te starten op niveau 2 heb je een diploma nodig van bijvoorbeeld een entree opleiding of VMBO.

Wat leer je?

Je leert wat belangrijk is in de keuken: het goed bewaren van voedsel, voorbereidingen in de keuken (de mise-en-place), snijtechnieken, het bereiden van mooie gerechten, hygiëne, enz. Niet alleen voor het diner, maar ook voor het ontbijt, de lunch, of tussendoortjes.

Je krijgt 1 dag per week les bij Prins Heerlijk. je leert dan o.a. vaktheorie, Nederlands, Engels en rekenen. Drie of vier dagen per week ben je aan het leren en werken. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of bij een andere horecazaak, bedrijf of instelling.
Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Je werkt toe naar het behalen van je diploma. Het praktijkexamen nemen we af op je eigen leerwerkbedrijf.

Na de opleiding

Met het diploma kok kun je gaan werken in veel horecazaken: in een lunchcafé, restaurant, in de catering, een zorginstelling of congrescentrum.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52