Medewerker fastservice


Wil je graag in de horeca werken, op een plek waar de gasten een snelle service verwachten? Ben je 16 jaar of ouder, maar kun je niet terecht op een gewone MBO-school om dat vak te leren? Dan kun je bij Prins Heerlijk medewerker fastservice worden. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 2. Hiervoor moet je al horeca-assistent zijn, een AKA-/entree-opleiding hebben afgesloten of een ander diploma Voortgezet Onderwijs hebben.

Wat leer je?

Je leert bestellingen opnemen, en deze snel klaar te maken en te serveren. Bijvoorbeeld warme en koude dranken, en salades en broodjes. Ook zorg je ervoor dat de hapjes en drankjes er lekker uitzien, en dat de zaak helemaal goed schoon is.

Je krijgt een dag per week les bij Prins Heerlijk, onder meer in vaktheorie, rekenen en taal. Drie of vier dagen per week ben je aan het werk. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of bij een andere horecazaak, bedrijf of instelling. Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Aan het eind van je opleiding doe je examen op je eigen werkplek.

Na de opleiding

Met deze opleiding kun je bijvoorbeeld gaan werken in een bedrijfsrestaurant, lunchroom of broodjeszaak, in een fastfood- of buffetrestaurant, een pannenkoekenzaak of ijssalon.

BOL OF BBL

Je kunt de opleiding bij Prins Heerlijk op twee manieren doen: een voltijdse opleiding (Beroepsopleidende leerweg, BOL) of een deeltijdopleiding (Beroepsbegeleidende leerweg, BBL). Bij de BOL kun je een studiebeurs en een OV-kaart aanvragen. Als je bij een ander bedrijf dan van Prins Heerlijk werkt, moet je altijd de BBL-opleiding volgen.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan De Rooi Pannen. Als je een BOL-opleiding volgt en 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld aan DUO. Je kunt dan ook studiefinanciering krijgen. Naast cursusgeld of lesgeld heb je kosten voor bijvoorbeeld lesmateriaal en kleding.

Meer informatie

Klik hier voor de folder Prins Heerlijk Leren & Werken in de horeca of detailhandel, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52