Medewerker fastservice en catering


Wil je graag in de horeca werken, op een plek waar de gasten een snelle service verwachten? Ben je 16 jaar of ouder, maar kun je niet terecht op een gewone MBO-school om dat vak te leren? Dan kun je bij Prins Heerlijk medewerker fastservice worden. Dit ‘Speciaal MBO in bedrijf’ is een opleiding op MBO-niveau 2. Hiervoor moet je al horeca-assistent zijn of het diploma van een andere opleiding Voortgezet Onderwijs hebben.

Wat leer je?

Vind je het leuk om in de keuken én in de bediening te werken in het zicht van de gasten? Aan is dit de perfecte opleiding voor jou. Je leert alles om eenvoudige gerechten voor te bereiden en te serveren. Ook leer je de gerechten en drankjes te presenteren aan je gasten. Natuurlijk reken je met de gasten af en zegt ze vriendelijk gedag. Het schoonmaken en opruimen hoort er ook bij. Kortom een veelzijdige opleiding!

Je krijgt 1 dag per week les bij Prins Heerlijk. je leert dan o.a. vaktheorie, Nederlands, Engels en rekenen. Drie of vier dagen per week ben je aan het leren en werken. Op een leer-werkplek van Prins Heerlijk, of bij een andere horecazaak, bedrijf of instelling.
Deze vakopleiding is een officiële MBO-opleiding. Daarvoor werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen uit Tilburg. Je werkt toe naar het behalen van je diploma. Het praktijkexamen nemen we af op je eigen leerwerkbedrijf.

Na de opleiding

Met het diploma medewerker fastservice & catering kun je bijvoorbeeld gaan werken in een bedrijfsrestaurant, lunchroom of broodjeszaak, in een fastfood- of buffetrestaurant, een pannenkoekenzaak of ijssalon.

BOL OF BBL

Je kunt de opleiding bij Prins Heerlijk op twee manieren doen: een voltijdse opleiding (Beroepsopleidende leerweg, BOL) of een deeltijdopleiding (Beroepsbegeleidende leerweg, BBL). Bij de BOL kun je een studiebeurs en een OV-kaart aanvragen. Als je bij een ander bedrijf dan van Prins Heerlijk werkt, moet je altijd de BBL-opleiding volgen.

Kosten

Als je 18 jaar of ouder bent en een BBL-opleiding volgt, betaal je cursusgeld aan De Rooi Pannen. Als je een BOL-opleiding volgt en 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld aan DUO. Je kunt dan ook studiefinanciering krijgen. Als student van De Rooi Pannen hoef je behalve het les-/cursusgeld, niets te betalen aan onze school. Dat betekent dat al je boeken en overige leermiddelen door ons betaald worden.

Meer informatie

Klik hier voor ons jubileummagazine, stuur een e-mail naar intake@prinsheerlijk.nl of bel naar Prins Heerlijk, 013 744 01 52