Hulpkracht Ouderenzorg


Heb jij altijd al in de ouderenzorg willen werken? Wil je leren in de praktijk, maar is een baan en opleiding niet haalbaar? Dan is de functie hulpkracht in de ouderenzorg misschien iets voor jou! Samen met Het Laar in Tilburg heeft Prins Heerlijk het ontwikkelprogramma ‘Hulpkracht in de ouderenzorg’ gemaakt. Vanaf januari 2021 gaan de eerste jongeren aan de slag als hulpkracht in Het Laar. Prins Heerlijk verzorgt de dagelijkse begeleiding, aansturing en het leren in de praktijk.

Wat leer je?

Dagelijks starten de hulpkrachten samen de dag op. Je leert in de praktijk. De praktijkbegeleider van Prins Heerlijk legt uit welke taken er die dag gedaan kunnen worden. Samen worden deze taken verdeeld en gaan de hulpkrachten aan de slag. Je leert stap voor stap allerlei taken die horen bij de ouderenzorg. Je leert bijvoorbeeld een bed opmaken, met een rolstoel rijden of een broodmaaltijd klaarmaken. Je leert om samen met bewoners een spelletje doen, naar muziek luisteren, een rondje te lopen, samen een kopje koffie te drinken. We hopen dat we samen bewoners een mooie dag kunnen geven.

Drie of vier dagen per week ben je in de praktijk aan de slag in Het Laar. Je krijgt ook de lesmap Hulpkracht in de ouderenzorg. Hierdoor leer je elke dag allerlei dingen die belangrijk zijn in het werken met en voor oudere mensen. Je kunt jezelf verder ontwikkelen, op dit vakgebied en ook op het gebied van sociale vaardigheden, taal, etc.

Wanneer je nog verder wilt en kunt leren, kun je ook doorstromen naar een opleiding van Prins Heerlijk in de zorg en dienstverlening of in de horeca.

Indicatie en kosten

Als je op deze manier bij Prins Heerlijk aan de slag wilt gaan, heb je een indicatie voor begeleiding van het CIZ of de gemeente nodig voor de begeleiding. Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen ervan.

Meer informatie

Willen jij en je ouders/verzorgers meer weten over de begeleiding die Prins Heerlijk biedt, dan kun je doorklikken naar de folder Prins Heerlijk Leren & Werken in de zorg en dienstverlening. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar: intake@prinsheerlijk.nl, of bellen naar Prins Heerlijk: Meggie 06 316 277 90 of Dick 06 211 513 95

Meer informatie staat verder bij Re-integratie en participatie, Individuele begeleiding en Dagbesteding.