Ontwikkelingsgerichte dagbesteding Horeca


Kun je of wil je geen vakopleiding doen in het ‘Speciaal MBO in bedrijf’ van Prins Heerlijk? Maar wil je wel graag in een winkel of een horeca-zaak werken? Dan heeft Prins Heerlijk een apart programma; dat heet ontwikkelingsgerichte dagbesteding. Je kunt er een officiële verklaring voor hulpkracht mee halen.

Wat leer je?

Je leert allerlei zaken die moeten gebeuren in de bediening en de verkoop. Je leert bijvoorbeeld drankjes inschenken, broodjes klaarmaken en taarten bakken. En je helpt bij het bedienen van de gasten. Verder zorg je dat alle producten mooi op hun plek staan, en help je bij het opruimen en schoonmaken. Natuurlijk kun je ook dingen leren die je misschien nog niet kunt: klokkijken, rekenen met geld, of de telefoon aannemen.

Drie of vier dagen per week ben je aan het werk. Dit kan bij Prins Heerlijk in De Duynsberg, Prins Heerlijk Factorium Podiumkunsten of bij de Eetwinkel Prins Heerlijk in Tilburg. Maar ook bij Lunchroom de Uitdaging in Ulvenhout. Je krijgt ook een lesmap, waarmee je tussendoor op je werkplek aan de slag kunt. Voor dit leerprogramma werkt Prins Heerlijk samen met De Rooi Pannen. De eindbeoordeling voor een officiële verklaring krijg je op je eigen werkplek.

Indicatie en kosten

Als je op deze manier bij Prins Heerlijk aan de slag wilt gaan, heb je een indicatie voor begeleiding nodig. Dat is best ingewikkeld, maar Prins Heerlijk helpt jou of je ouders/verzorgers bij het aanvragen.
Als je onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ) valt, is die toestemming nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Val je onder de Jeugdwet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), dan heb je een indicatie van de gemeente nodig.

Meer informatie

Willen jij en je ouders/verzorgers meer weten over de begeleiding die Prins Heerlijk biedt, dan kun je doorklikken naar de folder Prins Heerlijk Leren & Werken in de horeca of detailhandel. Wat ook kan, is een e-mail sturen naar
intake@prinsheerlijk.nl, of bellen naar Prins Heerlijk: 013 744 01 52.
Meer informatie staat verder bij Re-integratie en participatie, Individuele begeleiding en Dagbesteding.