Definitieve sluiting lunchcafé

Met pijn in ons hart hebben wij de moeilijke beslissing moeten nemen om per 17 februari 2023 de deuren te sluiten van onze lunchroom ‘Prins Heerlijk eten en drinken’ aan de Nieuwlandstraat in Tilburg. Wegens stijgende kosten en de bezuinigingen van de overheid op de begeleiding van onze jongeren is het voor Prins Heerlijk niet meer haalbaar om deze locatie voort te zetten. Gelukkig hebben we binnen Prins Heerlijk andere, voor onze jongeren goed passende locaties waar zij kunnen leren en werken, en waar we hen een perspectief bieden op participatie en ontplooiing in de horeca, de detailhandel en zorg en dienstverlening.

Bijna 15 jaar geleden is Prins Heerlijk in de Nieuwlandstraat gestart met het begeleiden en opleiden van jongeren met (ernstige) leerproblemen in de horeca. Het is dan ook geen eenvoudig besluit om afscheid te nemen van deze mooie werkplek voor jongeren en prachtige ontmoetingsplek voor onze gasten. In die jaren is Prins Heerlijk uitgegroeid tot een begrip in heel Brabant, waar we jongeren kansen bieden om te leren en te werken in de zorg en in de horeca. Met leerwerklocaties in Tilburg en Ulvenhout, onderwijslocaties in Eindhoven en Tilburg en een aantal woonvoorzieningen in Tilburg.
Daarmee bieden we ook in de toekomst veel kansen voor jongeren met (ernstige) leerproblemen om zich te ontwikkelen op leren en werken, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en wonen.

Prins Heerlijk blijft daarmee een bijzondere organisatie die een vernieuwende bijdrage biedt op het gebied van onderwijs, werk en zorg. Zo zijn we onlangs gestart met de horeca exploitatie ‘De Patroon’ in Zorgcentrum Satijnhof. Naast het leren en werken in de horeca zijn hier ook jongeren van Prins Heerlijk actief in de facilitaire dienstverlening en als hulpkrachten in de zorg. Een mooi voorbeeld van hoe horeca en zorg gecombineerd kunnen worden, iets waar we ons voor blijven inzetten.

We danken onze relaties voor de mooie en bijzondere samenwerking die we hebben gehad in de Nieuwlandstraat en speciale dank aan al onze gasten voor jullie bezoek, het vertrouwen en de gezelligheid.

We ontvangen u graag weer op een van onze andere locaties, in De Uitdaging in Ulvenhout, woonzorgcentrum De Duynsberg, in De Patroon of bij The Rise in Tilburg.

5 responses to “Definitieve sluiting lunchcafé

  1. Beste mevrouw, meneer,

    Kunnen wij zaterdag 28 jan om 12.30 uur een tafeltje voor twee personen reserveren in de lunchroom in ulvenhout alstublieft? Met vriendelijke groet, Annelies (0638965603)

  2. Zo jammer, inderdaad een mooie locatie, waar mijn zoon ook begeleiding heeft gehad. Al die bezuinigingen op goede begeleiding is funest.
    In ieder geval succes met de andere locaties, en de begeleiding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *