iKook: jong en oud samen in de keuken

Jongeren en ouderen, op het eerste gezicht twee heel verschillende groepen die niet altijd even makkelijk met elkaar in contact komen. Project iKook brengt ze samen aan de keukentafel. Tijdens gezellige kookactiviteiten maken jongeren en alleenstaande ouderen uit de omgeving Tilburg samen een heerlijk gerecht klaar. Daarna schuift iedereen aan tafel om samen van de maaltijd én van goed gezelschap te genieten. iKook is een project tegen eenzaamheid, maar vooral ook een laagdrempelige gelegenheid om contact te maken. 

Project iKook is een initiatief van ouderenzorgorganisatie De Wever, zorgnetwerk Midden-Brabant, de gemeente Tilburg, Contour de Twern en Prins Heerlijk. Het doel van het project is om eenzaamheid aan te pakken. Niet alleen onder alleenstaande ouderen die nog thuis wonen, maar ook onder jongeren uit de omgeving van Tilburg. Door samen te koken en te eten, bouw je iets op. Je bent samen bezig met snijden, bakken of braden en ondertussen komen de verhalen los. Verhalen over vroeger of gewoon over alledaagse dingen. iKook zorgt voor meer wederzijds begrip en brengt twee leeftijdscategorieën dichter bij elkaar.

iKook heeft inmiddels een aantal pilot activiteiten gedraaid. Tijdens de activiteiten zagen we veel stralende gezichten. iKook gaat in de Week tegen Eenzaamheid officieel van start. Vanaf oktober zullen er meer kookactiviteiten worden georganiseerd.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van ZonMW.

          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *